Zelfontwikkeling wat heb ik daar aan?

Alles krijgt veel meer kleur!

Gemiddelde leestijd: 8 minuten
zelfontwikkeling cursus

Zelfontwikkeling via een cursus? Waarom zelfontwikkeling? Wat heb ik aan zelfontwikkeling? Allemaal begrijpelijke vragen als je hier nog niet echt mee begonnen bent. Zelfontwikkeling geeft je toegang tot een leven zonder zorgen of stress. Een leven waar geluk een deel van is. En waarom zeg ik geen gelukkig leven? Omdat dat een utopie is. Het leven kent altijd pieken en dalen en er zal altijd wel eens iets tegen zitten.

Het is alleen de manier hoe je er tegenaan kijkt, wat het verschil maakt. Dit klinkt natuurlijk heel simpel, maar is tegelijkertijd ook zo. Op het moment dat we de situatie niet vanuit gebreken, negativiteit, angst, zorgen of stress bekijken. Gaan we de wereld op een heel andere manier bekijken.

Dus ga anders denken, punt!

Oké dat is misschien wel heel kort door de bocht, maar niets is minder waar. Dan komt de vraag, hoe gaan we dit dan doen? Hier komt zelfontwikkeling om de hoek kijken. Jezelf ontwikkelen tot het persoon wie je mag zijn en het ontwikkelen van jouw leven dat je mag leven.

Inhoudsopgave

Het oude denken laten gaan

Het maakt niet uit hoe oud je op dit moment bent, je hebt er al heel wat tijd (lees jaren) in gestoken, om jezelf te vormen tot wie je nu bent. Of je nu tiener of tachtiger bent, er zit al heel wat tijd in je. Je bent gevormd door het leven, door alle ervaringen die je hebt moeten ondergaan. Van leuke ervaringen tot verschrikkelijke ervaringen. Hierdoor is je gedachtegang ontstaan zoals deze nu is.

Hierdoor zijn gedachten en overtuigingen ontstaan die jou (enorm) kunnen belemmeren in het leven dat je nu leeft. Zonder dat je dit wellicht doorhebt en zeg je, tsja zo ben ik of dit ben ik. Je bent angstig, zorgelijk, stressvol, onzeker of noem jouw negatieve kant maar op en is in jouw gedachten de werkelijkheid. Maar dat is wat je denkt hoe je bent, wie je bent. En je bent nu misschien inderdaad een onzeker persoon, maar dat is na je denken. Voor je denken ben je dat beslist niet.

De werkelijkheid is dat de kracht van de gedachte, jouw gedachte, die bepalend is in hoe jij je voelt, hoe jij jezelf ziet en/of hoe jij naar een situatie kijkt. Het zijn namelijk alleen de gedachten die jou daar vasthouden. Want als je om je heen kijkt, vraag je dan eens af wie jou daar anders houd? Wordt je vastgehouden? Of houd je jezelf vast? Niemand maakt jou een onzeker persoon, dat doe je met je eigen gedachten.

En ik snap dat dit vervelend klinkt, omdat je liever de schuld geeft aan een situatie of een persoon. Dat is makkelijker dan erachter komen waarom je een onzeker persoon bent geworden. Maar door hier voor open te gaan staan en in te willen gaan zien dat je continue gedachten je kunnen maken of breken, kun je de verandering in gaan zetten.

Situaties zijn niet zoals ze lijken

Door een situatie door angstige en onzekere ogen, met dito gedachten te bekijken, is de situatie dreigend en niet fijn om aan te gaan of in te zitten. De situatie voor een onzeker persoon, die publiekelijk moet gaan spreken lijkt heel erg! Door diezelfde situatie met positieve en heldere gedachten aan te vliegen, kijk en voel je je op dat moment heel anders. Waarom? De negatieve, belemmerende gedachten zijn er niet (meer) om jou ongemakkelijk te laten voelen.

Hierdoor stap je veel makkelijker op een situatie af of zie je meer mogelijkheden om uit de situatie te stappen waar je in zit. En belangrijker nog, je haalt jezelf niet meer naar beneden. Want dat is nog het grootste probleem die je jezelf aandoet, jezelf denigreren door slecht over jezelf te denken. Vind je het gek dat het leven niet fijn aanvoelt, dat je niet kunt genieten van het leven!

En dat alleen maar omdat we denken dat we niet geschikt zijn, dat we niet goed genoeg zijn en noem ze maar op. Zo ben je dan ook tot veel meer toe in staat dan je denkt, als je jezelf maar behulpzame gedachten schenkt. En op een andere manier gaan denken, kun je leren. Of eigenlijk gezegd kun je dit leren in gaan zien. Dat gedachten slechts gedachten zijn, dat je hierin kunt sturen en zo de negatieve gedachten doorziet. Zodat het negatieve denken naar de achtergrond verdwijnt en deze je niet meer gaan belasten.

Een paar tips om je op weg te helpen

Start en blijf vanaf nu leergierig. Stel niet meer tot morgen uit wat je vandaag nog kunt doen, met andere woorden start direct met je zelfontwikkeling. Als je iets verandert wilt hebben in je leven en je dit maar vooruit blijft schuiven, roept het komt ergens heus wel goed. Dan brengt het je niet verder dan waar je nu bent. Op het moment dat je voor jezelf actie neemt, breng je het voor jezelf in beweging.

Om een mooie start te maken, wil ik je de cursus nooit meer zorgen of stress aanreiken. De knop kun je vinden onderaan de pagina. Een mooie cursus om met je (negatieve) denken aan de slag te gaan. Ben je nieuwsgierig wat deze precies inhoud, ik heb een uitgebreid review geschreven zodat je je goed kunt inlezen.

Daarbij wil ik je de tip geven om jezelf hierin te blijven ontwikkelen en leergierig te blijven. Er is zoveel moois in de wereld om jezelf weer te herontdekken! Ik zeg inderdaad herontdekken, je bent slechts kwijtgeraakt wie je in wezen bent door de gedachten en overtuigingen die je jezelf aangeleerd hebt. Je hebt alles in huis om dit te kunnen veranderen, als je maar wilt! Lees mooie boeken, praat met coaches, doe mooie cursussen of kijk naar andere dingen die jou interesse hebben, maar doe jezelf een plezier en ga voor jezelf!

Vind de lachende jij tussen je wie jij nu denkt te zijn en start weer met genieten!

zelfontwikkeling cursus

Tot slot!

Een vraag aan jou, ervaar je het leven als fijn? Of mogen er dingen toch nog wel anders? Als er ook maar iets in je opkomt dat anders zou mogen, dat er belemmerende gedachten zitten. Start dan met jezelf te ontwikkelen en zie dat de gedachten die je hebt, maar gedachten zijn. Dat je de kracht hebt om dit te veranderen.

Jou leven te veranderen in het leven dat fijn aanvoelt. Ja er zullen altijd dingen gebeuren en nee, die hoeven niet uit te groeien tot littekens. Het is maar net hoe je ernaar kijkt, met welke gedachten. Dat je mag ontwaken en mag uitgroeien tot je volle potentieel!

Begin je weg naar een leven zonder zorgen of stress

Klik op de knop om naar de e-cursus Nooit meer zorgen of stress van Frank de Moei te gaan

Ga DIRECT naar de cursus toe!

Foto’s van pixabay.com en unsplash.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *