Mijn verhaal

Mijn reis op zoek naar mezelf, liefde, rust en balans door de jaren heen

Verbeterde Ik

Mijn naam is Marco Jochems en ik ben op het moment van schrijven 49 jaar. Ik ben getrouwd en vader van 2 heerlijke kinderen. En via deze weg wil je een klein stukje vertellen over waar ik vandaan kom en wat mijn beweegredenen zijn om deze site op te richten.

Er was bij mij altijd al weinig twijfel over het feit dat er meer moest zijn dat alleen dit. En met dit bedoel ik het leven waar ik in zat en voor mij niet teveel te wensen over liet. Het leven ervaarde ik als zwaar en donker en wist niet wat ik hier te zoeken had. Toch heb ik liefdevolle ouders, een broer en had genoeg vrienden en een vriendinnen om mij niet eenzaam of ongelukkig te voelen.

Daarbij was er genoeg geld om leuke dingen te doen, zelf of met anderen. Toch miste ik iets, iets bleef maar aan mij knagen en ik had geen idee wat dit was. Ik doorliep de dagen en deed mijn werk maar leven deed ik niet echt. Ondanks dat ik ook genoeg leuke dingen deed, was ik van binnen ongelukkig. In het weekend en elke gelegenheid die zich voordeed, dronk ik veel.

Zo werd ik leuk, vergat ik even alles en had ik het naar mijn zin. Behalve de bekende volgende dag, met de leegte die daarop weer volgde. En zo zijn we met zovele met een verhaal als dit, het ontsnappen aan de realiteit, die nare realiteit. Dit klinkt allemaal heel zwaar, maar uiteraard had ik het ook wel naar mijn zin. Maar in de grote lijnen, innerlijk gezien, zat er een “splinter”. Een splinter die “irriteerde”, maar waarvan je niet wist waar hij zat of hoe je hem eruit moest krijgen.

Depressie

17 jaar geleden belandde ik dan ook in een depressie en van daaruit kwam ik in aanraking met spiritualiteit. Via een dame bij Heliomare die mij destijds hielp om mij weer de maatschappij in de begeleiden na mijn jaar van depressie, bracht zij mij in contact met een spiritueel persoon. Hier kon ik wel wat mee! Ik begon me al meer te interesseren voor re-incarnatie, leven na de dood, de ziel, de bron, het grote geheel en noem het maar op.

Zo was ik er niet heel veel mee bezig, maar begreep dat er meer was/is tussen hemel en aarde. En begon ik in te zien dat we hier zijn om te leren, dat het de bedoeling is om je ziel naar een hoger niveau te brengen. Dit door vele incarnaties te doorlopen om vervolgens niet hier meer terug te hoeven keren en te belanden in het Nirwana.

In het Nirwana is kalmte.

Waar kalmte is, is geen komen en gaan.

Waar geen komen en gaan is, is geen geboorte of dood.

Waar geen geboorte of dood is, is niets.

Noch hier, noch op een andere plek.

In deze toestand houdt alle lijden op te bestaan.

Siddharta Gautama Boeddha

Kennis opdoen

Door middel van wat cursussen en sessies bij natuurkundige en spirituele therapeuten, YouTube en boeken, werd de kennis hierover steeds breder en dacht ik dingen wel te (gaan) snappen.

Helaas ondanks deze “wetenschappen” werd het leven er niet leuker op. Het idee dat het leven na de dood beter zou zijn, groeide en groeide. Uiteindelijk was ik hier zoveel mee bezig, dat ik eigenlijk nog steeds niet leefde en ik meer met mijn hoofd in het universum zat, dan dat ik aanwezig was op aarde. Al ontwikkelde ik mijzelf wel meer en meer tot betere versie van mezelf. Dit voelde wel heel fijn.

Gelijkgestemden

Moeilijk te vinden in een maatschappij waar alle neuzen de andere kant op staan, maar gelukkig kwam ik toch in aanraking met een aantal gelijkgestemden. We voerden (en voeren) mooie gesprekken met elkaar, waarbij we wel dezelfde gedachtes en ideeën hebben. Waar het uiteindelijk allemaal om draait en wat de bedoeling hier is. Van het leven en deze wereld, deze realiteit.

Na deze gesprekken voelde ik me altijd goed, licht en fijn. Het duurde helaas nooit echt lang en kwam de realiteit weer om de hoek. Wat mis ik dan? Wat zie ik dan over het hoofd?

Ceremonies

3 jaar geleden kwam ik er toch echt achter dat er iets moest gaan veranderen. Het leven voelde beklemmend, het gevoel van geen keuze hebben, iets te missen en maar te wandelen naar de dood waarna het beter zou worden, kon niet de bedoeling zijn. Deze verandering zou plaats gaan vinden na een Ayahuasca ceremonie. De conclusie om dit te gaan doen kwam na het aanraden van een gelijkgestemde, om de film the reality of truth op YouTube te bekijken.

Dus zo gezegd, zo gezegd gedaan.

Zo na zelfs 2 Ayahuasca en een 1 Huachuma ceremonie, kreeg ik veel duidelijkheid in dingen die mij (on)bewust bezighielden. Hier kon ik heel veel mee en was dan ook prachtig om mee te maken. Zo dacht ik op de goede weg te zijn maar toch belandde ik 2 jaar geleden in een burn-out. Conclusie ik koos nog steeds niet voor mezelf! Met deze wijsheid ben ik hierop ook aan de slag gegaan en ben de stappen gaan zetten om het anders te gaan doen. Ik ben gestopt met het werk wat mij heel veel stress opleverde en ben gesprekken gaan voeren met geliefden om te vertellen wat ik graag wilde.

En als dit wederzijds bij elkaar zou passen, konden we bij elkaar blijven, elkaar blijven zien. Met dien verstande, dat als men het niet meer met elkaar kon vinden, de wegen liefdevol zouden gaan scheiden. Het gaat er hierom dat je niet egoïstisch voor jezelf kiest maar open en eerlijk naar elkaar bent en beide inziet wat goed is voor jezelf. Niet gaat leven naar die ander, maar je eigen weg mag volgen, met of zonder elkaar.

Hoe is mijn leven nu?

Na nog één Ayahuasca sessie begin vorig jaar en onder behandeling te gaan bij een Ontstress & Mindset Coach. Voor coachingsessies in PSYCH-K® en LIVE THE CONNECTION® om mijn mindset te herprogrammeren met deze energie psychologie methoden, is de ommezwaai er echt gekomen. Er is veel verandert voor mij qua inzichten en wat ik wil gaan bereiken in dit leven. Vooral nadat ik de weg heb gevonden via Eckhart Tolle met zijn boek, “De kracht van het Nu” en Steven Hagen’s “Boeddhisme in alle eenvoud“.

Dit heeft mij doen inzien dat het leven niet moeilijk hoeft te zijn. Neemt nog niet weg dat ik daar nog niet ben, maar mijn licht wel weer zie branden. Ik leef nu, althans leef steeds meer naar het volgende:

Wees meer als water, ga mee in de stroom van het leven. Indien je vecht tegen al dat is, is weerstand wat je zult krijgen, accepteer wat nu is. Alles ontvouwt zich op het juiste moment. En met accepteren bedoel ik dan niet, gaan maar zitten en accepteren dat het zo is, maar accepteer je situatie nu en neem de juiste acties vanuit rust om de verandering in te zetten.

En belangrijk, zeker in de tijd van alle (sociale) media, er is pas iets waar als je het zelf hebt gezien! Neem niet alles klakkeloos aan, maar houd alles open tot je zelf (in)ziet wat de waarheid is.

Waarom deze website?

Het is fijn om elkaar te helpen, elkaar te helpen in een wereld die heel mooi is, maar voor vele als een zeer donkere plek aanvoelt of is. Zo wil ik je mijn inzichten en ideeën meegeven over hoe ik denk dat we elkaar fijn kunnen helpen naar een mooi leven met rust en balans, waar geluk een deel van is. Zodoende heb ik deze website op gericht, in de hoop je verder te kunnen helpen in je weg naar bewustwording en zelfontwikkeling.

Ik wens je veel leesplezier.

Dat ook jij mag ontwaken, dat je mag uitgroeien tot je volle potentieel. Iedereen heeft er recht op, ook jij!