Weer leren genieten van het leven?

Leer het hier!

Gemiddelde leestijd: 13 minuten
Leren genieten van het leven

Weer leren genieten van het leven? Weer zijn als een kind zo blij? Het kan! Als volwassenen zien we het leven als serieus en veel te vaak zorgelijk. We zijn vergeten hoe we ook alweer kunnen genieten. Zie ook de 5 tips onderaan dit artikel.

Maar niet getreurd, we zijn het nooit kwijtgeraakt! We zijn alleen heel veel gaan denken. Ja dus? Hoor ik je denken, we hebben nooit anders gedaan toch? Dat klopt wel, maar vroeger deden we en dachten we erbij. Maar nu we ouder zijn geworden, volwassen zoals we zeggen, houden we ons gevangen met onze gedachten. En zijn we eigenlijk alleen nog maar bezig met onze gedachten.

Inhoudsopgave

Negatieve gedachten

Onze gedachten zijn (te) vaak donker, zorgelijk en negatief. Ze houden ons vast in het verleden of in de toekomst. Als we getriggerd zijn, reageren we in emotie, deze emotie komt voort van een ervaring uit het verleden. Deze ervaring houdt ons nog steeds bewust of onbewust bezig, hierdoor reageren wij op die trigger op een bepaalde wijze met onze emotie. Ons brein reageert instinctief omdat we worden “aangevallen” en we moeten ons verdedigen!

Des te meer we in ons denken zitten, des te drukker wordt het in ons hoofd, des te meer geagiteerd we worden of zijn, des te meer emotioneel we reageren.

Zo zitten we ook met ons hoofd in de toekomst, want daar is onze verlossing. Als ik dat voor elkaar heb dan wordt alles beter, als dat gebeurd zijn er geen zorgen meer! Maar als dat moment nou nooit komt? En we blijven ons hier maar mee bezig houden in ons hoofd. Dan creëren we nooit rust in ons hoofd en leven.

Nooit meer zorgen of stress

Als we weer willen leren genieten van het leven, dan mogen we uit ons hoofd vandaan komen, uit ons denken. De cursus nooit meer zorgen of stress is een cursus die je begeleid om uit je denken vandaan te komen. Je niet meer te identificeren met je denken. Wat bedoel je hiermee? Hiermee bedoel ik dat we denken te weten wie we zijn, met onze gedachten, emoties en hoe we reageren.

Maar we zijn helemaal niet wie we denken! We zijn gevormd door onze ervaringen die we in ons leven hebben meegemaakt en zijn nu zoals we zijn. Met al onze zorgen en kunnen niet (goed) omgaan met stress. De beste manier om aan jezelf te gaan werken is om in te kunnen gaan zien, dat ons denken ons gevangen houdt in onze situatie.

De cursus nooit meer zorgen of stress laat jou dit inzien.

En als we dit dan in kunnen zien, hebben wij de sleutel tot herstel gevonden! En kunnen we de weg inslaan naar een stress loos en zorgeloos leven. Maak de beslissing en geef jezelf de ruimte om je te ontwikkelen tot de verbeterde ik. De ik die weer kan en mag genieten van al dat het leven bied!

Om het eerlijk te benaderen:

Voor wie is deze cursus? Voor iedereen die de wil heeft en de beslissing neemt om zijn situatie te willen veranderen. Als je het echt wilt, dan kunnen er mooie dingen gaan gebeuren en gun je jezelf een mooie toekomst. Wil je niet en doe je het omdat je denkt dat dat je gaat redden, dan gaat niets jou iets brengen.

Al is het soms lastig om bepaalde stappen te maken, daag ik je uit om er voor jezelf naar te kijken, wat wil jij? Gun jij jezelf die betere toekomst? Gun jij jezelf die innerlijke rust? Ga er dan voor, kies voor jezelf en je krijgt er geen spijt van!

Frank de Moei

Frank de Moei, Professional Coach Newstart, is een professionele coach en trainer met diploma’s in Life-Coaching en Positieve Psychologie. Hij is aangesloten bij de NOBCO (Nederlandse orde van beroepscoaches) en het EMCC (European Mentoring and Coaching Council).

In zijn praktijk begeleid hij zijn cliënten in het loslaten van spanningen en zorgen. Daarbij is zelfontwikkeling zijn passie en helpt hij intussen al 15.000 cursisten met hun persoonlijke groei. Lees hieronder enkele ervaringen van klanten en zo zijn er vele meer van deze ervaringen te vinden op het internet.

Meer op gevoel
Voorheen was ik erg rationeel en probeerde ik altijd alles te controleren door het maken van scenario’s. Ik voelde mij daar steeds minder prettig bij. Ik maak nu steeds meer beslissingen puur op gevoel, ben opener naar andere mensen toe en durf dingen op hun beloop te laten.
VH, man

Voelt goed aan
Hallo Frank, ik ben nog maar bij de 4e cursusmail. Ik heb wat achterstand. Maar tot nu toe sluit de cursus goed aan. Het zorgen maken en je daar eigenlijk goed bij voelen was wel de vinger op de zere plek.
JK, vrouw

Vooruit helpen
Hallo Frank, ik wil je erg bedanken voor alle mails m.b.t. de cursus Nooit meer stress of zorgen. Ze helpen mij erg vooruit. Succes met je werkzaamheden!
AR, vrouw

Met 2 e-mails per week met theorie die makkelijk te begrijpen is, wordt je getriggerd om met je denken aan de slag te gaan. Bij elke mail zitten dan ook een aantal opdrachten om fijn mee aan het werk te gaan. In negen weken tijd, geeft de stof je genoeg handvatten om het te integreren in je leven, zodat je weer kunt leren genieten van het leven.

Belangrijk om te weten is ook dat je de cursus fijn in je eigen omgeving kunt doen en geheel in je eigen tijd kunt volbrengen.

Ga snel naar de kortingspagina voor de tijdelijke korting! Waarbij je ook nog eens twee extra bonussen ontvangt.

5 Snelle tips om weer meer te gaan genieten

1. Je zintuigen weer gebruiken

Dat klinkt raar? En dat begrijp ik, wat ik dan ook bedoel is dat we ons aandacht mogen richten naar wat we horen, zien, ruiken, voelen en proeven. Weer eens echt gaan luisteren naar een vogel of de regen tegen het raam, uit je denken en gewoon eens luisteren. Zo ook weer eens goed ruiken aan bijvoorbeeld aan je heerlijk bereidde gerecht, en weer eens aandachtig proeven wat je gemaakt hebt.

In plaats van het argeloos en bezig in je hoofd of in een gesprek het weg te stouwen. Ga er eens goed voor zitten en ruik aan de maaltijd voordat je een hap neemt, geniet van wat je gecreëerd hebt.

Laat je eens masseren en voel de handen van de masseur of van je partner, hoe je lichaam beroert wordt. Of gewoon simpel, voel wat je aan het doen bent, hoe je iets vastpakt en weglegt met je handen. Of voelt hoe de regen op je valt, ga een keer naar buiten om dat te ervaren en loop er eens niet voor weg.

De intentie hiervan is om uit je denken te komen en meer te genieten van het moment, in plaats van bezig zijn in je hoofd.

2. Kijk eens naar een eenvoudiger leven

Ont-rommel je huis van spullen die je energie kosten. Kijk eens of je “alles” wel moet houden. We hechten teveel waarde aan spullen en verbruiken daar teveel energie aan. Hoe vaak loop je bijvoorbeeld niet door je huis, garage of zolder en zie je dingen waarvan je elke keer weer denkt, “wat moet ik ermee, maar zonde om weg te gooien” of “dat mag niet weg want dat zijn herinneringen van vroeger.”

Verkoop het op het internet geef het aan een winkel waar ze tweedehands spulletjes verkopen of geef het weg aan een goed doel. Maak er een ander blij mee, waar jij niets meer aan hebt. En ga van het geld iets leuks doen, je zult je nog verbazen hoeveel geld je thuis hebt liggen aan spullen.

En wat betreft de spullen van vroeger, wat makkelijker gezegd is dan gedaan, dat is te begrijpen. Maar kijk eens of je er afscheid van kunt nemen. Het verleden is geweest, laat het los en begin te genieten van het moment. Waarom hechten we waarde aan spullen terwijl het veel fijner is om waarde te hechten aan de personen van wie je houdt. En de waarde hechten aan het meest belangrijke wat er op deze aarde bestaat, jezelf!

Des te minder je bezit, des te minder gedachten er over je bezittingen zijn, des te vrijer je voelt.

Vrijer voelen

3. Minder moeten van jezelf

We leggen onszelf de hele dag zoveel op, zonder dat we het door hebben. Maar we hebben er wel de stress van, want dit en dat moet nog gebeuren. En de volgende dag doen we dit keihard weer. Neem eens afstand van al dat moeten en laat het eens een dagje gaan. Ga wat leuks doen met je kinderen of met vrienden.

Dan is het even een dag langer rommelig in huis, de enige die zich er druk om maakt dat het een rommel is, dat ben jezelf. Of probeer je tijd efficiënter in te delen en doe niet de hele dag wat. In 2 uurtjes even druk bezig zijn, kun je veel meer doen dan verspreid over de dag van alles doen. Laat de controle los om alles maar te goed te willen doen.

4. Kom van de bank af

Elke dag ploffen we weer op de bank en zetten de TV aan en kijken uren weg. Wordt weer eens meer actief, wat vind/vond jij leuk om te doen. pak dat op en maak het weer leuk. Ga naar de klimhal, boogschieten, begin een leuke hobby of pak een hobby die je vroeger leuk vond, kijk wat je een keer leuk vind om te proberen. Probeer het uit en als het niets is, dan kijk je weer naar iets anders. Besef ook dat je nergens hoeft blijft te hangen omdat je wat moet doen!

Er zijn zoveel meer (spannende) activiteiten te doen waar we het bestaan nog niet van weten, ga dus op onderzoek, kietel jezelf. Ook hierin kunnen we leren te genieten van wat het leven bied.

5. Blijf vooral jezelf

Wees niet bezig met een ander met jezelf af te vragen, hoe doet hij dat? Dat wil ik ook! Waarom heb ik dat niet?

Blijf trouw aan jezelf en stel jezelf vragen. Wat wil ik? Wat vind ik niet leuk? Hoe kan ik het veranderen om het leuker voor mezelf te maken? Waar haal ik energie uit vandaan? Kijk eens naar welke doelen jij zou willen bereiken en hoe je dit wil gaan doen. Overal is informatie te vinden en kun je bereiken wat jij wil. Het belangrijkste hierin is, maak de keuze en beslissing om het te gaan doen en ga ervoor!

Tot slot!

Leren te genieten van het leven is niet moeilijk, we moeten alleen wel weer even de weg terugvinden en hem zien. Gun jezelf hierin de kans om hem terug te vinden, door te werken aan je zelf. Werken aan jezelf geeft je uiteindelijk die rust die je verdient, die iedereen verdient.

Verdien jij deze ook?

Begin je weg naar een leven zonder stress

Klik op de knop om naar de e-cursus Nooit meer zorgen of stress van Frank de Moei te gaan

Ga DIRECT naar de cursus toe!

Foto’s van pixabay.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *