Heb je hulp nodig bij de stress die je ervaart?

Vind hier een mooie stap!

Gemiddelde leestijd: 14 minuten
Hulp bij stress

Zoek je hulp bij stress? Als je bij dit artikel terecht gekomen bent, ben je goed op weg. Waarom? Hoor ik je denken. Omdat je aan jezelf denkt en actie wilt ondernemen in je, op dit moment vervelende situatie. Met vervelende situatie bedoel ik, je voelt je niet goed, je bent gespannen, het leven voelt niet fijn voor je. En dat is misschien zelfs nog zacht uitgedrukt voor je.

Maar je neemt de juiste stap, de juiste stap in de goede richting. Aan jezelf denken en het graag anders willen. En laat me alvast een tipje van de sluier oplichten voor je, je situatie is niet blijvend! Je ziet het nu (nog) niet maar er ligt een mooie en ontspannen toekomst voor je in het verschiet. Hoezo? Omdat iedereen met de juiste hulp, begeleiding en de wil om zichzelf te ontwikkelen/bewust te worden daar kan komen.

Hier zijn geen uitzonderingen op, maar zie in dat de wil om te veranderen hierin hetgeen is dat je daar uiteindelijk brengt.

Inhoudsopgave

Hoezo hulp bij stress?

Waarom heb ik hulp bij bijvoorbeeld stress nodig? Of coaching, of begeleiding, of noem maar op. Waarom loopt mijn leven niet zoals ik dat wil? Waarom kan ik niet gewoonweg gelukkig zijn? Wees niet getreurd als je deze vragen hebt. Ze zijn begrijpelijk en vele met jou vragen zich dat af. We vinden het vaak niet leuk om hulp te zoeken of te vragen, omdat er iets mis zou zijn met ons.

Of dat we gewoonweg ontkennen dat we niet lekker in ons vel zitten of geen rust in ons hoofd hebben. “Ik red het wel” of “een ander zijn situatie is erger, dus wat heb ik te zeuren?” Denken we of roepen we vaak. Maar dat is oneerlijk zijn tegen jezelf. Je voelt je niet prettig, je bent niet ontspannen, dus waarom op deze voet verder gaan?

Jouw situatie is net zo rottig of erg als een ander zijn situatie, het is jouw situatie en je beleeft hem. Een ander zijn situatie is zijn situatie, dus laat dat bij hem of haar. Iedereen heeft zijn leven waar ze mee om moeten gaan, net zoals dat jij dat moet. Liever zeg ik mag, want je kunt meer betekenen voor jezelf als dat je voor mogelijk houdt. Jij hebt de kracht in je om jou leven te transformeren. Zij het met wil en de juiste tools en die zijn er meer dan genoeg.

Een goede raad hierin is, ga kijken wat op dit moment bij je past. En past iets niet bij je, doe het dan niet of als je ermee begonnen bent, stop er dan gewoon mee. Iets voelt fijn en goed om te doen, of niet.

Welke hulp of cursus

Anderen zoeken een cursus omdat ze al bezig zijn met zelfontwikkeling en bewustwording en willen hiermee verder komen. Al is het zo dat sommige ondanks dat ze hiermee bezig zijn, daarin ook nog steeds de nodige stress in hun leven kunnen ervaren en daarin hulp kunnen gebruiken. Ondanks dat ze al goed op weg zijn en zij aan hun zelf werken. Het maakt dus niet uit waar je staat. Wil je graag weer leren genieten van het leven of zoek je meer verdieping, het is allemaal goed want werken aan jezelf brengt iedereen iets moois, wat je doel ook is.

Er zijn vele cursussen te vinden en allemaal brengen ze je zeker wat. Maar sommige cursussen geven je net iets meer, waarvan je dat niet verwacht of gedacht had. Daarom is het belangrijk om te zoeken naar iets wat jij interessant vind om te gaan doen. Want ondanks dat je je niet prettig voelt op dit moment en er best wel wat los kan komen op je weg naar je Verbeterde Ik, zoals eerder gezegd, je moet niet iets doen wat je tegen je zin in doet.

Rust in je hoofd

Om een mooie stap hierin te maken is het aan te raden dat je naar iets zoekt, waardoor je meer rust in je hoofd krijgt. Met rust in je hoofd, creëer je meer rust in zowel geest als in je lichaam. Want het maakt niet uit wat de reden van je zoektocht is. Of je nou op zoek bent naar hulp met het vinden van rust bij de stress die je ervaart, of je op zoek bent naar meer zelfontwikkeling of bewustwording.

Met rust in je denken, creëer je zoveel meer ruimte voor al het moois wat dit leven je kan bieden. Zo zal je de dingen veel zonniger in gaan zien. De “problemen” die je nu ondervind worden minder erg en zullen zelfs verdwijnen. Maar ook zal je meer inzichten krijgen of inzichten zullen duidelijker worden, wanneer je rust krijgt in je denken.

Want op het pad van zelfontwikkeling en bewustwording, geen rust in je hoofd hebt of gewoonweg niet lekker in je vel zitten, kan het denken behoorlijk in de weg staan. Ik schrijf kan, maar ze staan je in de weg. Ze staan in de weg naar waar je naartoe wilt, zoals een ontspannen leven of in de weg van dingen die je zo graag helder wilt inzien, omdat het je helderheid vertroebelt.

Helder denken

Dus als we de dingen helder willen gaan krijgen/in willen zien, is het fijn om te gaan werken aan onszelf en met name aan het denken wat we doen. Onze gedachten staan niet stil, zoals je zelf ongetwijfeld doorhebt. Even stoppen met denken gaat (nu nog) niet en helemaal stoppen is er al helemaal niet bij. Gedachtes zullen dan ook altijd opkomen. Maar als we onze negatieve gedachten eens kunnen verminderen en zelfs grotendeels laten verdwijnen en ons denken omvormen naar (veel meer) positieve gedachten?

Zou dat niet veel prettiger wezen? Want iemand die positief is, ziet de wereld door een hele andere bril, dan diegene die negatief is ingesteld. En wees niet bang, je bent zeker niet de enige die het leven als minder prettig en stressvol ervaart en hulp zoekt bij de stress die ervaren wordt.

Wat moeten we allemaal?

Ik zeg even minder prettig, want hier zijn vele gradaties in. Van het beleven dat het leven niet echt leuk is tot het niet om kunnen gaan met het leven. En dat is iets wat heel naar is, maar zeker niet nodig! Veel stress problemen die we ervaren, komen voort uit het idee dat we hebben dat we moeten presteren en door een ander leuk gevonden moeten worden of beter moeten zijn dan de ander. Maar waarom? Waarom moeten we presteren? Waarom moet een ander ons altijd leuk vinden? En waarom moeten we beter zijn dan…..

En nog belangrijker, van wie moeten we dat dan?

Ik hoor je bijna denken, wat vermoeiend dat je al die woorden elke keer dikgedrukt schrijft, het is zo aanwezig en irritant. Maar dat is ook precies hetgeen we bij ons zelf doen, vrijwel zonder dat we dit doorhebben. We moeten zoveel van onszelf, dat er geen ruimte meer is om jezelf te zijn. Even op adem en tot rust te komen, want dat gunnen we onszelf niet. we ondernemen wel pogingen, maar we verkeren nooit echt in ontspannen toestand.

Hulp bij stress
Van het vele moeten worden we…….

Uit de stress vandaan komen

Dit presteren en willen dat een ander ons maar goed moet vinden en wij beter moeten zijn dan een ander, leid tot stress. Je bent er niet voor jezelf, je leeft dan voor die ander. En met leven voor een ander bedoel ik dan, omdat we zo bezig zijn om te laten zien dat we het goed willen doen en beter willen zijn, gaan we compleet voorbij aan onszelf.

En wellicht vervelend om te horen, maar we doen dit ons zelf aan en wel met ons denken en uiteindelijk ons doen. Het mooie hiervan is dan wel weer, dat wat we zelf creëren, we ons hier ook weer van kunnen ontdoen! En hierin ligt de sleutel, de sleutel tot ontstressen en het ontplooien naar die ontspannen persoon, die door de bril van positiviteit kan kijken.

Want door deze manier van denken, we moeten beter en leuker zijn dan de ander, drijven we onszelf tot hoogtes (lees dieptes) die we niet vol kunnen houden. En als het dan ook niet lukt, denken we negatief over onszelf want we zijn niet goed of niet goed genoeg, we kunnen het niet, we falen en noem ze maar op. En zo blijven we in dit cirkeltje rondrennen, tot we gestresst en wel op de bodem aanbelanden. De bodem van ons kunnen, die leid tot burn-outs en depressies.

De e-cursus nooit meer zorgen of stress

Eén van de vele mooie tools voor hulp bij stress of zelfontwikkeling, is de cursus nooit meer zorgen of stress. Deze cursus helpt je inzien waar je zorgen vandaan komen (uit je denken) en wat je er aan kunt doen. Ik heb de cursus zelf ook gedaan en heb er dit review over geschreven. Lees het artikel eens aandachtig door om te zien of dit wellicht iets voor jou is. Jou stap in in de richting van voor jezelf gaan zorgen en het heft in eigen handen nemen, het heft van jouw leven!

Enkele tips

Tip 1

Zoals we hierboven al gelezen hadden over het moeten, hou eens op met moeten! Let eens op hoeveel je moet van jezelf en ga dit langzaam loslaten. Het is niet dat de ander zoveel van ons verwacht, we verwachten zoveel van onszelf. Pas in ieder geval je doelen zo aan, zodat ze haalbaar worden.

Tip 2

Start eens met (vaker) nee te zeggen. Je hoeft niet altijd op te komen draven als iemand je iets vraagt. vraag bedenktijd of als je het al weet, zeg dan gewoon nee. Doe geen dingen meer tegen je zin in. Natuurlijk moet er wel eens iets gebeuren waar je even geen zin in hebt, maar er zijn genoeg dingen die we niet hoeven te doen. En vind diegene dat niet leuk, jammer. De verwachting met de bijbehorende teleurstelling hoort bij hem of haar, niet bij jou.

Tip 3

Kijk eens naar je uitstelgedrag, alles wat je uitstelt komt op de grote hoop en levert gaandeweg stress op omdat je op het laatst nog zo veel doen hebt. Schuif het niet meer voor je uit, neem meteen actie. Het scheelt heel veel drukte in je hoofd. Of schrijf het in ieder geval even op, zodat je het even later op een beter geschikt moment doet zodra dit zich aandient. Maar weer niet tot zo ver uitstellen en het lijstje laten groeien!

Tip 4

Probeer uit te zoeken waar jij gestrest van raakt. Schrijf eens op wat er speelt aan stress in jouw leven, om zodoende in kaart te brengen waar de pijnprikkels liggen. Op het moment dat ze duidelijk worden kun je er actie op nemen. Kijk ernaar, pak ze aan, gooi het om en streep ze van je lijst. Wellicht zijn ze niet allemaal makkelijk om te gooien, maar we gaan aan het werk met onszelf, dus komen we er wel.

Tip 5

Heel simpel en toch zo leuk, ga er eens vaker lekker op uit! Ga hier en daar lekker doen waar jij even zin in hebt. Vul hem in zoals jij dat wil, het hoeft niet ingewikkeld te zijn. Avondje of middagje weg, bakkie bij de buurtjes of een weekendje weg, verzin iets leuks. Je verdient het!

Tot slot

Hulp zoeken of vragen bij iets wat je niet als prettig ervaart zoals bijvoorbeeld bij stress, is alleen maar kracht. De kracht om voor jezelf op te komen en te stoppen met doen wat je niet fijn vind, om zo in te gaan zien wat je wel zou willen. Zo ben je bezig met zelfontwikkeling en bewustwording en dat is het mooiste wat je jezelf kunt bieden. Groei en leef, je bent het meer dan waard!

Begin je weg naar een leven zonder zorgen of stress

Klik op de knop om naar de e-cursus Nooit meer zorgen of stress van Frank de Moei te gaan

Ga DIRECT naar de cursus toe!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *