Hoe kan ik met stress omgaan?

Kijk hier eens naar!

Gemiddelde leestijd: 9 minuten
Hoe kan ik met stress omgaan

Hoe kan ik met stress omgaan? is een goeie vraag die je jezelf stelt, als je merkt dat je (veel) stress ervaart. Een keertje stress is niet erg, maar als dit zich dagelijks gaat manifesteren dan is er een probleem. En als de stress zich maar lang genoeg voordoet, gaat dit uiteindelijk voor veel meer problemen zorgen. Zowel geestelijk als lichamelijk kom je steeds meer in disbalans en is de kans groot dat er ziekte en zeer om de hoek komen kijken.

Dit kun je natuurlijk oplossen door allerlei rustgevende middelen in te nemen en te denken dat het allemaal wel over waait. Of de overtuiging aannemen dat het erbij hoort, dat je zo bent. Of je kunt daadwerkelijk stappen gaan ondernemen om niet om te hoeven gaan met stress, maar dat je voorbij gaat aan alle stress. Dat je de stress oplost, in plaats van dat je het ontwijkt. En dit klinkt waarschijnlijk wel hard en is ook geenzins bedoelt als aanval. Ik wil je namelijk graag het inzicht bieden dat je er wel degelijk wat aan kunt doen. Dat er een leven zonder zorgen of stress bestaat. Als je maar wil en als je maar de juiste handreikingen krijgt.

Want stress ervaren is een teken dat je niet goed in je vel zit. En de vragen die je je daarbij kunt stellen is, waar ligt dat aan? Waarom zit ik niet lekker in mijn vel? En als we die vraag kunnen gaan beantwoorden, kunnen we inzien dat stress er niet bij hoort, dat we dit zelf op kunnen lossen. Klinkt dat niet goed?

Inhoudsopgave

Omgaan met stress of geen stress meer ervaren

Een mooie manier om aan je weg naar een leven zonder zorgen of stress te beginnen, is om de e-cursus nooit meer zorgen of stress te doen. Frank de Moei, degene die de cursus heeft gemaakt, laat jou aan de slag gaan met je denken. Het is namelijk zo dat we het overgrote gedeelte van de dag bezig zijn met gedachten. En je kunt misschien daarin wel voor jezelf nagaan dat als jou gedachten overwegend positief zijn, je een opgewekt persoon zult zijn.

Ware het niet dat het overgrote deel van de wereldbevolking last heeft van negatief denken in kleine dan wel grote mate. Je bent hier dus zeker niet alleen in. Het is dan ook niet gezegd dat we alleen maar positieve gedachten kunnen en zullen gaan hebben. Er gebeurd natuurlijk altijd wel wat in het leven leuk of minder leuk. Het is vervolgens wel hoe we hier verder mee omgaan, naar kijken.

We denken alleen in verleden of toekomst

De gedachten die we hebben gaan in principe alleen over het verleden en/of over de toekomst. Het zijn eigenlijk verhalen die continu in je hoofd herhaald worden. Als jou nare dingen in het verleden zijn gebeurd, blijven die je vaak “achtervolgen” cq blijven die dus herhalen in je hoofd. Of als je kijkt naar de toekomst, de onzekerheid en/of angst wat je te wachten staat. Die aanstaande presentatie die je moet houden, of dat gesprek wat je moet doen, zien we onszelf vaak al bij voorbaat falen.

Hoe kan ik met stress omgaan

En zo zijn er legio voorbeelden voor jezelf op te noemen. En als we hier dus aandacht aan geven en blijven geven, blijven we in die negatieve flow van gedachten zitten. Ik kan het niet, Ik faal, ik ben niet goed genoeg, wat vind die ander van mij? En zo zullen er ongetwijfeld meer van dat soort vragen in je hoofd rondzingen. Door het negatieve denken creëer je stress, je stapt er negatief in. En als de stress dan aanhoudt, willen we omgaan met de stress, want we zien niet in dat we dit zelf veroorzaken.

Wat kan de cursus mij bieden?

Op het moment dat je doorkrijgt dat jou denken jou in de weg staat. Dat jij zelf de kracht hebt om dit om te gaan draaien. Zal de weg naar een leven zonder zorgen of stress open gaan. Je zult dan gaan inzien dat je niet om hoeft te gaan met de stress die je ervaart, maar dat de stress oplost. Dat is de kracht van deze cursus.

De cursus begeleid jou door dit proces in een periode van 9 weken. In die negen weken ontvang je 2 e-mails per week. Die je vervolgens kan doen wanneer het jou uitkomt. Er is geen druk dat je elke week iets moet doen, of af moet hebben. Het enige vereiste is dat je de cursus in de volgorde doet, zoals je de e-mails ontvangt. Zo kun je deze cursus fijn in je eigen omgeving of waar je dit ook graag zou willen doen doorlopen.

Zo bevatten de mails ook geen moeilijke tekst of opdrachten en is alles makkelijk te lezen en te begrijpen. Het enige wat het vergt is de wil om het anders te willen doen voor jezelf en je aandacht om alles goed tot je te laten komen. Meer is er niet voor nodig.

Een cursus met vele inzichten

Zo gaandeweg de cursus zul je ook in gaan zien dat we veelal draaien op (negatieve) aannames en overtuigingen. Aannames of starre overtuigingen die we hebben over onszelf of over situaties, zonder dat we ze zelf bekeken hebben. Of hier aan vast blijven houden, terwijl ze in werkelijk niet meer spelen. Controle willen houden op situaties, waar we geen controle op kunnen houden. Omdat het leven altijd in verandering is en ga zo maar door.

Door hier anders naar te kunnen en gaan kijken, zullen situaties veel milder worden of totaal niet lastig meer en kun je hier helderder naar kijken. Ook zul je jezelf niet meer “straffen” met de gedachten, ik kan het niet, ik faal of wat vind die ander van mij. Want het zijn maar gedachten en dat is fijn om in te zien. Want als je zo kunt kijken naar je gedachten, verliezen de gedachten hun kracht en hebben ze geen (negatieve) vat meer op jou.

Dus als je er klaar voor bent en je de wil hebt om jou leven op te gaan pakken, om het leven zonder zorgen of stress aan te gaan. Vindt dan de knop onderaan het artikel om direct naar de cursus te gaan. Mocht je nog twijfels hebben over de cursus, dan nodig ik je uit om nog even het uitgebreide review te lezen, wat ik heb geschreven. Voor meer informatie en wat ik van de cursus vond.

Tot slot

We twijfelen veelal (enorm) aan onszelf, omdat we negatief over onszelf denken. Wat nou als je dit kunt omdraaien en in kunt zien dat je de kracht hebt om in jezelf te geloven? Dat je daar kunt komen waar jij wil? Dan zeg ik, die mogelijkheid is er! Zodra we zien dat we ons denken niet zijn, dat het denken ons nu zo gevormd heeft, maar dat niet betekent dat jij zo hoeft te blijven. Hoef je jezelf dus niet de vraag meer te stellen, hoe je moet omgaan met stress.

Je leven zal een stuk lichter en positiever worden omdat je je niet meer laat meeslepen in je negatieve gedachten. Je hebt ze dan door en zal er dan anders naar gaan kijken, om ze zo om te vormen naar het positieve. Ik nodig je uit om nog lekker even verder rond te kijken op Verbeterde Ik. Waar je nog meer inzichten kunt vinden in de diverse blogs die ik geschreven heb.

Begin je weg naar een leven zonder zorgen of stress

Klik op de knop om naar de e-cursus Nooit meer zorgen of stress van Frank de Moei te gaan

Ga DIRECT naar de cursus toe!

Foto’s van pixabay.com en unsplash.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *