Beter leren omgaan met stress?

Dit kun jij er zelf aan doen!

Gemiddelde leestijd: 9 minuten
Beter leren omgaan met stress

Beter leren omgaan met stress? Zonder zorgen het leven door? Wat kun je hier aan doen? Ga je hulp zoeken of duw je het gewoon verder voor je uit? En met verder voor je uit duwen bedoel ik, je bent vaak gestrest, je maakt je vaak zorgen, je weet dat je dit hebt en denkt dat het aan het persoontje ligt. Je denkt dat het bij jouw leven hoort, dat het is zoals het is en dat je hier mee om moet leren gaan.

Maar niets is minder waar, je kunt van je stress of zorgen afkomen!

Jij kunt dat persoon zijn, zoals elk persoon dat kan zijn om verder te gaan in het leven zonder zorgen of stress. En dat klinkt wellicht als een utopie, maar het is zeer zeker mogelijk. Ik zal dit wel even nuanceren tot het feit dat er altijd wel eens een zorg of stress moment in je leven zal zijn. Dat is ook het leven in al zijn facetten, we ervaren leuke en minder leuke dingen. En daar zullen we altijd mee om moeten gaan. Maar dat is wat anders als te vaak of altijd gestrest en met zorgen door het leven te gaan.

Inhoudsopgave

Hoe ziet het leven zonder stress eruit

Een leven zonder zorgen of stress, is een leven waarbij je stress situaties niet meer uit de weg hoeft te gaan. Situaties die je voorheen wel stress bezorgde. Een beter leven waarbij omgaan met stress niet meer nodig is. Waarbij je je niet meer laat beïnvloeden door je (negatieve) denken en helder blijft. Maar hoe is dit te bewerkstelligen?

De juiste manier om hiermee aan de gang te gaan is door aan jezelf te gaan werken. Jezelf niet te gaan zien als iemand die gestrest is en zorgen heeft en onzeker is en emotioneel is en noem maar op. Je bent niet al deze dingen afzonderlijk, je bent het helemaal en allemaal. Nu klinkt dit waarschijnlijk eerder depressief dan opbeurend, maar wat hebben deze dingen dan gemeen.

Op het moment dat je je dit kunt beseffen, snap je dat het één het ander niet uitsluit. En dat je reageert vanuit een gestrest, zorgelijk, emotioneel, onzeker en noem maar op iemand. Want je bent uitgegroeid tot iemand die zichzelf deze eigenschappen heeft aangeleerd, door alle ervaringen die we hebben meegemaakt. En zodra je aan het werk gaat met jezelf zullen deze beperkende schillen (doeken op jou licht) vanzelf van jou afvallen.

Van beter omgaan met stress naar stress loos

Door de e-cursus nooit meer zorgen of stress te gaan volgen, wordt je geconfronteerd met je (negatieve) denken. Het denken wat je zo in de problemen brengt en waardoor je niet kunt genieten van het leven. Op een zeer effectieve wijze laat deze cursus je inzien dat je zelf de kracht bezit om het te veranderen. Dat je alles in je hebt om weer te kunnen gaan genieten van het leven en beter omgaan met stress helemaal niet nodig is!

In 9 weken tijd krijg je 2 lessen per week via e-mail toegezonden en kun je dit in de tijd die je hebt, zelf invullen zoals jij dat wilt. Het enige wat vereist is, is dat je de lessen doet in de volgorde waarin je ze krijgt. Ik heb een uitgebreid review geschreven, waarin je alle informatie over de cursus kunt vinden. Zodoende kun je voor jezelf een goed beeld vormen, of deze cursus wat voor jou is.

Wat maakt deze cursus uniek?

Deze cursus is uniek omdat hij je laat inzien dat je denken jou in de problemen brengt. En als sleutel tot een fijn leven waar geluk een deel van is, is dit het belangrijkst om in te zien. Zo helpt de cursus jou met het omdraaien van jou negatieve denken, naar een denken die voor jou werkt. In plaats dat het denken zich tegen jou werkt. Want wat wij als mens vaak niet doorhebben is dat je het leven ziet en ervaart door je eigen bril. En door welke bril kijk jij?

Hoe zijn jouw gedachten over het leven en vooral over jezelf? Want als jij in kunt gaan zien dat jij niks mankeert! Dat er niks mis met jou is, dan kun je inzien dat het leven helemaal niet zo ingewikkeld en serieus hoeft te zijn, en zelfs is! En natuurlijk kun je dit nog niet zien, maar als je aan het werk gaat met jezelf komt dit als vanzelf.

Er is niks mis met jou!

In onze gedachten faal je veel, in onze gedachten ben je het niet waard. Om zo maar 2 voorbeelden van negatieve gedachten te benoemen en ik denk dat je er voor jezelf misschien nog veel meer kunt opnoemen. Allerlei negatieve gedachten die je naar beneden halen. Hierdoor maken we het onszelf heel moeilijk, dan wel onmogelijk om überhaupt te kunnen gaan genieten van het leven.

En ja, even de gedachten veranderen is lastig, anders hadden we dit al gedaan. Maar met de juiste hulp, tools en de wil dit te gaan doen, kun je dit gaan veranderen. Want negatieve gedachten komen voort uit aangenomen overtuigingen die ontstaan zijn door je ervaringen. Als de leraar maar vaak genoeg tegen jou zegt, dat je een herrieschopper bent en jij er nooit zult komen! En jij hier gaandeweg in bent gaan geloven, dan zul je ook nergens meer komen. Omdat je dit zelf bent gaan geloven.

Of als je al meerdere keren op het doel hebt geschoten en die gemist hebt. En het team vervolgens elke keer roept dat je er niks van kunt. Kan het zomaar zijn dat je dit intussen aangenomen hebt en dit een zeer beladen iets is geworden. Je gelooft niet meer in jezelf, want zie je wel het lukt mij niet. Om zomaar 2 voorbeelden aan te geven.

Dit zijn dingen die je hele leven gebeuren, je wordt continue bestookt met deze ervaringen. En als je hier niet tegen gewapend bent, wordt het leven gaandeweg steeds minder leuk omdat we gaan geloven dat we falen en niet veel kunnen. Worden we onzeker, raken we gestrest en beginnen ons zorgen te maken om vele dingen.

Iedereen maakt dit mee

Maak je geen zorgen iedereen maakt dit mee, iedereen ondergaat dit. En je kunt dit ook allemaal niet weten als je opgroeit. Of wat een ervaring met je doet, als je die moet ondergaan, tot op de dag van vandaag. Het belangrijkste is dat je het nu gaat zien, dat je er wat voor jezelf mee kunt gaan doen. Daarom ben je aan het zoeken naar hoe je hier mee om kunt gaan, hoe we beter leren omgaan met stress. En dat is een hele mooie stap in de goede richting.

Ga voor jezelf zorgen en pak die hulp, tools en de wil om te veranderen vast om je leven te gaan leiden zonder zorgen of stress. Op het moment dat je leert en ziet wat je gedachten met jou doen of kunnen doen, zul je verlost zijn van dat “zware” leven.

beter leren omgaan met stress

Tot slot

Wat vind jij het waard om die bril die je nu op hebt af te zetten en die bril op te gaan zetten waarbij het leven er weer leuk uit gaat zien? Dat is een vraag die je alleen voor jezelf kunt beantwoorden. Als je de wil hebt om tijd in jezelf te gaan steken om dit te gaan doen, dan kom je er zeker! Wacht niet langer meer en duw je stress en zorgen niet meer verder voor je uit.

Je bent het meer dan waard!

Begin je weg naar een leven zonder zorgen of stress

Klik op de knop om naar de e-cursus Nooit meer zorgen of stress van Frank de Moei te gaan

Ga DIRECT naar de cursus toe!

Foto’s van pixabay.com en unsplash.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *