Wat is PSYCH-K®?

Als je de software van je brein verandert, verander je de computeruitdraai van je leven!

Rob Williams

PSYCH-K® is ontwikkeld door Rob Williams en is een hele mooie methode om snel en makkelijk je onderbewuste geest, je overtuigingen en gedrag te herprogrammeren. Er speelt zich heel veel af in ons onderbewustzijn, die ons kunnen hinderen en/of blokkeren in ons dagelijks leven.

Het is namelijk zo dat we met ons bewustzijn (bewuste geest) “maar” 5-10% van ons brein gebruiken en dat ons onderbewustzijn (ons onderbewuste) 90-95% van ons brein gebruik maakt. Bewustzijn is ons denken, ons denken om iets te gaan doen, denken over morgen, over de boodschappen, hoofdrekenen of denken hoe we een aanstaande situatie gaan aanpakken.

Wat is PSYCH-K®

Het onderbewustzijn zijn onze automatische acties, dit is bijvoorbeeld ons lopen, fietsen of auto rijden (denk maar eens na hoe je gereden bent als je een gesprek gevoerd hebt tijdens het rijden.) Dit hebben wij ons aangeleerd en zit diep in ons onderbewustzijn, daarom gaat dit automatisch. Het is onze automatische piloot, waarbij we niet over een actie hoeven te denken.

Maar ook onze overtuigingen van onze ervaringen zitten hier. Overtuigingen zijn conclusies die we getrokken hebben over een (traumatische) ervaring die we meegemaakt hebben. Veelal situaties die we hebben meegemaakt in onze (prille) jeugd. Het onderliggende probleem is dan ook dat we door deze conclusies in (vaak) negatieve overtuigingen kunnen komen te zitten en het leven lastig voor ons kunnen maken.

Er is op vele manieren te proberen je overtuigingen los te laten. Neem bijvoorbeeld door een andere positieve mindset of meditatie. Het is zeker te doen, maar dit kost veel tijd en moeite om te bewerkstelligen. PSYCH-K werkt snel en effectief, door middel van spiertesten wordt er contact gemaakt met het onderbewustzijn en de overtuigingen die daar zitten.

Waarna als er contact is gemaakt met het onderbewustzijn, er gewerkt wordt met de negatieve overtuigingen en deze worden omgezet in positieve overtuigingen.

Presentatie van Robert Williams: The Psychology of Change (1 uur en 13 minuten). Let op de video is zeer interessant maar wel in het Engels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *