Wat is Huachuma?

Huachuma of wel San Pedro genaamd, is een aftreksel van de Trichocereus Cactus afkomstig uit het Andesgebergte. Net als de Ayahuasca wordt dit medicijn gebruikt om je te helpen helen. Het helpen inzien dat wat er toe doet, weg van alle afleiding (lees onze eigen realiteit) waar we in verstrikt zijn geraakt.

Huachuma zeggen de sjamanen is de vaderlijke aardse versie, recht door zee. Waar Ayahuasca de moeder is die liefdevoller aanvoelt. De werking van de Huachuma duurt wel tot 12 uur lang, waarbij de ervaring heel anders is dan Ayahuasca. Waar Ayahuasca je visioenen laat zien, is de Huachuma nagenoeg niet visueel.

Wat is Huachuma?

Maar ook bij de Huachuma wordt je getoond waar je innerlijk mee kampt en helpt het helder te krijgen wat er bij jouw speelt. De ceremonie wordt vaak in de middag gestart en loopt door tot de volgende ochtend. Ook is de ceremonie in een groep waarbij interactie een belangrijk deel van de ceremonie is.

Tijdens de ceremonie ervaar je het medicijn in golven, hierdoor voelt het fijn aan omdat je momenten van fijne rust ervaart. Op de andere momenten worden je de dingen “getoond” of beter gezegd voel je wat je in de weg staat, waarbij er inzichten komen waarvan je kunt leren. En dit dan vervolgens voor jezelf kunt gaan integreren.

Hoe zwaar de ceremonie dan ook beleeft mag worden, je komt er ten alle tijden sterker uit en zult het fijn vinden wat jou getoond is tijdens de reis. Het voelt ook als een bevrijding te weten wat er bij je speelt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *