Wat is Ayahuasca?

Ayahuasca betekent vrij vertaald, liaan der zielen of touw van de doden.

Ayahuasca is een drank getrokken van een liaan, de Banisteriopsis Caapi en komt uit de Andes en het Amazone gebied. De liaan is het belangrijkste ingrediënt waarbij er bij deze thee soms ook andere plantensoorten wordt toegevoegd. De planten die worden toegevoegd zijn DMT houdende planten voor verschillende uitwerkingen.

Wat is Ayahuasca?

Ayahuasca wordt door de sjamanen als de moeder gezien, zachter en liefdevoller, waarbij de Huachuma gezien wordt als de vader meer aards en recht door zee.

Het drinken van de thee zorgt voor een geest verruimende ervaring. De inheemse volkeren van het Amazone gebied gebruiken de Ayahuasca zelf voor onder andere genezing en rituelen. Na het drinken van de thee wordt de geest tussen de vier en acht uur lang verruimd, waarin men beschrijft dat de effecten van licht stimulerend tot extreem visionair worden ervaren.

Een Ayahuasca reis beleef je in je eentje, ook al ben je met een ceremonie wel in een groep, er is geen interactie met elkaar. De reis is voor jou alleen bedoelt, afleiding in de vorm van praten met elkaar weerhoudt je ervan om in je reis te komen.

Het gebruik van de Ayahuasca door sjamanen in de Amazone dateert al tot enkele duizenden jaren terug. Hier in het westen is het ook immens populair geworden, gezien de werking van het medicijn zeer inzicht gevend is in de problemen die je zelf niet kunt inzien en bezighouden. Deze inzichten kunnen je op een zeer indrukwekkende wijze helpen bij het helingsproces.

Tijdens de ceremonie is het ook heel goed mogelijk dat je moet overgeven of ontlasten, het zogenaamde zuiveren. Ontlasten gebeurd minder vaak of niet, terwijl overgeven vaak aan de orde is. De ervaring hiervan is heel anders dan dat je ziek bent of aan de diarree bent, het voelt zeer bevrijdend en fijn als je het kwijt bent.

Omdat de thee, veelal wordt gebrouwen met DMT (Dimethyltriptamine) houdende planten en dit op de opiumlijst staat, is het sinds 2019 verboden in Nederland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *