Anti stress cursus vinden?

Bekijk deze e-cursus eens!

Gemiddelde leestijd: 9 minuten
Anti stress cursus

Een anti stress cursus in deze zeer stressvolle tijd is op dit moment meer dan welkom! We leven met z’n allen in een zeer moeilijke tijd waarin we bevangen zijn door een virus genaamd Corona. Er zijn allemaal maatregelen getroffen om het gevecht tegen het virus aan te gaan. Maatregelen waarin we sociaal ver van elkaar af moeten staan om het virus te verslaan.

Dit ver van elkaar af staan is iets wat we als mens, als persoon niet fijn vinden. We zijn sociale wezens die graag contact willen en graag met elkaar omgaan. Daarbij is het belangrijk voor ons om bijvoorbeeld de handen te schudden of elkaar te omhelzen. Maar dit mag nu allemaal niet, voor de één is dit nu niet echt een probleem en houdt het (nog) wel vol. Voor de ander is dit enorm moeilijk en wordt het alleen maar moeilijker.

Daarbij is onze samenleving in een tweedeling gesplitst geraakt, omdat we het niet eens zijn met wat er gaande is. In de zin dat er 2 gedachtestromen zijn ontstaan. De één voor en de ander tegen, we staan op grote schaal lijnrecht tegenover elkaar. Ik ga hier verder niet op in, ik wil je in dit artikel graag het inzicht geven dat je voor jezelf mag gaan zorgen. Voor jezelf mag gaan opkomen en je niet hoeft te laten leiden door je stress en angst. Zorgen dat je uit de stress en angst komt en zo meer vanuit balans kunt kijken naar wat er gebeurd.

Inhoudsopgave

In angst en stress geraakt

Doordat we bang gemaakt zijn met alles wat er is gebeurd of gaande is, zijn beide groepen in angst geraakt. Je bent in angst geraakt omdat wat de toekomst je gaat brengen onbekend is, we zijn afhankelijk van diegene die over ons beslissen. Angst is een vorm van stress, want iemand die in angst leeft heeft de overtuiging en stress over het feit dat hem iets te gebeuren staat in welke vorm dan ook. Wat staat mij te gebeuren, hoe loopt het allemaal af, wanneer gaan we weer terug naar het normaal?

Allemaal vragen en uiteraard vele meer van dit soort vragen die nu spelen, maken ons onzeker. Dit komt dan ook vooral omdat we in ons denken zitten. In onze gedachten zingen vele scenario’s rond, van hoe het zou kunnen eindigen, wat zou kunnen gebeuren of dat dit wellicht nooit meer stopt. Het vervelende is dat je geen antwoord hebt maar hier continu aan denkt.

Even de gedachte loslaten is er niet bij, want dat kunnen we (nog) niet, maar dit kun je wel leren.

Hoe kan ik dit leren?

Marco, ik lees in mijn verhaal dat je al heel wat jaren bezig bent met zelfontwikkeling. Wat raad jij dan aan om mee te beginnen? Ben ik net zo lang als jou bezig of langer? En hoe lang duurt het voordat ik stress vrij ben en gelukkig ben? Zijn wellicht wat vragen die bij je opkomen als je het niet weet waar je het zoeken moet. Het zijn ook vragen waar niet het precieze antwoord op geven kan worden, die jij wellicht zou willen horen.

Zij het niet dat het goede vragen zijn en neemt het niet weg dat we daar naar kunnen kijken.

Wat raad jij dan aan om mee te beginnen?

Daar waar ik het meeste aan gehad heb, is om aan de slag te gaan met het denken. Zonder dat we het echt doorhebben, houd ons denken ons klein, bang en negatief. Zonder dat we het echt doorhebben denken we de hele dag. Er gaat geen dag voorbij zonder dat we eens even rust in ons hoofd hebben. Zeker niet als je hier niet bij stilstaat en je je hier niet mee bezighoudt, dan is rust vinden in je hoofd vinden sowieso heel erg lastig.

Om je een voorbeeld te geven waarom ons denken ons dwarszit, kun je dit voor jezelf eens bekijken. Als onze problemen worden veroorzaakt door een persoon of een situatie, waar we vaak de schuld aangeven. Waarom houden wij ons er dan nog zo mee bezig als de situatie al is geweest of de persoon al verdwenen is?

In je hoofd zitten

Omdat we de situatie of persoon maar niet loslaten in ons hoofd en hetgeen gebeurd is continu afspeelt in onze gedachten. Hierdoor blijven we onbewust hangen in het negatieve, zie je wel dit gebeurd alleen mij of zie je wel ik ben een niemand. En zo zijn er nog vele andere (negatieve) gedachten en ideeën die we onterecht over onszelf hebben.

Maar als je deze gedachten doorhebt, kunt doorzien en ze kunt laten zijn voor wat ze zijn, dan ontstaat er rust en werkt dit vanzelf als anti stress. Vanuit rust ga je anders reageren en vanuit zien dat het slechts gedachten zijn ga je anders denken. Vanuit anders denken zie je dat je niet het persoon bent wie je denkt te zijn en ga je anders reageren op personen en situaties.

En dat is hetgeen we graag willen, toch?

Ben ik net zo lang als jou bezig of langer?

Bij de één duurt het langer of korter dan bij de ander. Het is maar net hoe jij je jezelf en je leven ziet. Maar dan nog kan niemand je vertellen hoe lang je bezig bent. En gaat er ook niet om, hoe lang je bezig bent. Het gaat erom dat je bezig bent met je zelf, dat je jezelf het gelukkige leven gunt en zorgt voor jezelf. Op het moment dat je hier een tijdsduur aan gaat hangen, levert dat weer stress op.

Het levert je stress op omdat je wellicht bepaalde doelen, die je jezelf gesteld hebt, niet haalt. En het gaat er juist om dat je bezig bent om je rust en balans te vinden. Je komt vanzelf daar waar je wezen wilt, als je aan de gang gaat met jezelf. Gun jezelf de tijd en gun jezelf vooral die wil, discipline en aandacht om aan het werk te gaan.

En hoe lang duurt het voordat ik stress vrij ben en gelukkig ben?

Het is maar net wat jij zou willen en wanneer je voor jezelf het gevoel hebt dat je daar bent waar je wezen wilt. Of terwijl, voel ik me nu gelukkig, voel ik me goed en accepteer ik mezelf voor wie ik ben. Omdat je ziet dat je gewoonweg een mooi persoon bent, niets meer en niets minder. En het belangrijkste is het niet op te geven als dingen tegen zitten.

Er zullen altijd pieken en dalen zijn in de reis naar jouw gelukkige leven. Maar onthoudt en vergeet niet dat ook jij daar kunt komen. En elk pad dat je volgt, leid daar toe, als je de eerste stap maar zet!

Welke anti stress cursus volgen?

Er zijn vele mooie manieren, tools en cursussen in omloop om hier aan te werken en alles werkt op zijn eigen manier. Het is ook maar net wat jij interessant of leuk vind om mee te werken. Een mooie manier om hiermee aan de slag te gaan is met onderstaande cursus. Om goed door te hebben wat voor cursus dit is, kun je voordat je beslist deze cursus te gaan volgen, nog even mijn uitgebreide review doorlezen.

Een review die ik geschreven heb nadat ik de cursus zelf heb doorlopen.

Tot slot

Ja het leven kan heel lastig zijn of lijken maar toch, bekeken door een andere bril zie je de pracht en praal wat leven je kan bieden. Ondanks dat we nu in een nare situatie zitten, kunnen we nog steeds uit de angst stappen. Uit de angst kun je helder en duidelijk zien wat er is en wat er speelt. Uit de angst gaan we weer leven!

Begin je weg naar een leven zonder zorgen of stress

Klik op de knop om naar de e-cursus Nooit meer zorgen of stress van Frank de Moei te gaan

Ga DIRECT naar de cursus toe!

Foto’s van pixabay.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *